Asem

Asem
KvK: 34269530

Ir. Alain Sadon
Sarphatistraat 36-B
1018GM Amsterdam

Contact >
06-17404731
alain@asem.nl

Sociale netwerken>
LinkedIn


IT / ICT

Heden

Zoekmachine optimalisatie
Als een soort technisch onderzoeksjournalist dit gebied ingerold, heb ik onder de naam SEOguru een online-handleiding geschreven over het snel opkomende en fascinerende internetgebied van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing. Regelmatig geef ik op dit gebied adviezen en lezingen aan het mkb, maar ook aan grote bedrijven als de HEMA.

Industriële automatisering
Vanuit deze pijler heb ik werkzaamheden verricht voor Imtech NV, Shell NV, Mallinckrodt Medical BV en het ECN Petten. Voor de laatste twee ben ik nog steeds werkzaam. Het werk betreft ontwerp, implementatie en onderhoud van een besturingssysteem voor de vervaardiging van radioactieve medicijnen.

Verleden

In 1990 afgestudeerd aan de faculteit Technische Wiskunde & Informatica (afstudeerrichting Artificiële Intelligentie met als specialisatie Neurale Netwerken), ben ik daarna een kleine 10 jaar bij verschillende bedrijven werkzaam geweest, als onderzoeker (op het gebied van artificiële intelligentie), software-ontwikkelaar, projectleider/-manager, begeleider van afstudeerders en “trouble-shooter”. 

Als directeur van Virtute BV (een internet-veilingprovider) heb ik vanaf 1999 een paar jaar enthousiast op de Internet-hype meegevaren. Vanuit die hoedanigheid heb ik opdrachten uitgevoerd voor Marktplaats, Via Via en Van Dale.