trouw
voorpagina  zoek in het archief Suggesties
zorg &
gezondheid
opvoeding &
onderwijs
religie &
filosofie
natuur &
milieu
nieuws &
achtergronden
(advertentie)
(advertentie)
Zoek in naar in de afgelopen
Zoek in Trouw Geavanceerd zoeken   Help & Zoektips
 Op de site  In de krant    
 Artikel nummer 1 - 2 - 3
 < Terug naar de resultatenlijst
Powered by tˇfind

Podium, zaterdag 20 maart 2004

Duobaan voor Job en Ayaan

Alain Sadon

Alain Sadon is lezer in Amsterdam.

Job Cohen kan de heldere kritiek van Ayaan Hirsi Ali op de manier waarop hij de integratie ter hand neemt niet als rechtse praat afdoen. Tegelijkertijd wens ik haar niet als mijn burgermoeder.

Cruciaal in de hele discussie over integratie is dat we moeten zien te voorkomen dat we nog meer angst gaan zaaien. Door complete bevolkingsgroepen te stigmatiseren in een bepaald onderdeel van hun bestaan drijven we ze naar de fundamenten daarvan. Hirsi Ali's analyse is eenzijdig en voedt daarom de angst. Als iemand mij wil uitleggen dat ik bang zou moeten zijn, wil ik dat die persoon dat dan heel nauwkeurig doet. En dát doet Hirsi Ali niet.

Ik pleit voor een synthese van de scherpte en duidelijkheid van Hirsi Ali en de sympathie en betrokkenheid van Job Cohen. Als mensen in een aantal moskeeën worden opgeroepen ongehoorzaam te zijn aan de seculiere autoriteit moet de seculiere gemeenschap geen aanleiding geven dat moslims zich in geloofskampen opdelen en er een wij-zij situatie ontstaat.

Juist op dát punt vertrouw ik mijn burgemeester die zich, ogenschijnlijk tegen alle logica in, in de individuele gevallen en thema's verdiept. Dat wil ik heel graag zo houden. Als je doel wilt treffen heb je naast de scherpte van de pijl ook de zachtheid van de boog nodig. Is een duo-burgemeestersbaan iets voor Job en Ayaan?

Copyright: Trouw


Verbeter de vraag door ook te zoeken naar:

  Ayaan Hirsi Ali 
  Job Cohen 
  zoek gerelateerde artikelen
  print dit artikel
  blijf op de hoogte (alerting dienst)